44 караманови поетски средби - книжевно дружење на поети од повеќе европски држави

Под покровителство на Општина Радовиш и Министерството за култура на Република Македонија, а во организација на Советот на караманови средби при Центарот за култура „Ацо Караманов“, во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во тек е 44 традиционална манифестација „КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ“.

По претставувањето на поетските книги ,,Камчето од Вардар" на Ерол Туфан и ,,Боите, боемика јас" на Павлина Кошевец во четвртокот, а синоќа со свеченото отварање на истите во Центарот за култура ,,Ацо Караманов", денес градската библиотека е местото каде е собрана поголама група на еминентни поетски имиња од Македонија, Србија, Бугарија, Турција, Словенија, Унгарија, Англија и далечната Монголија кои имаат свое поетско читање и претставување во рамките на Карамановите поетски средби 2017 година.

Поврзани вести