• СОВРЕМЕН МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН СЕРВИС НА ГРАЃАНИТЕ СО КОМПЛЕТНА ТЕХНИЧКА ОПРЕМЕНОСТ И РАЗНОВИДЕН КНИЖЕВЕН ФОНД

  • ЦЕНТАР НА СИТЕ ЕДУКАТИВНИ ЗБИДНУВАЊА

  • ЧИТАЛНА И ДЕТСКО КАТЧЕ ЗА НАЈМАЛИТЕ ЧИТАТЕЛИ

  • ОДБЕЛЕЖАНИ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕ И КОНТИНУИРАН РАЗВОЈ НА БИБЛИОТЕКАТА

Народна библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш

Прилагодувајќи се кон динамичните промени во општеството и предизвиците на новото време библиотеката „Браќа Миладиновци“ се транформира во мултифункционален информативен граѓански центар, којшто покрај редовното промовирање на книгата и збогатувањето на културниот простор на општината, нуди и многу други услуги наменети за граѓаните.

Активности

24-11-2018| ​ВО ТЕК Е ОДРЖУВАЊЕТО НА 45 КАРАМАНОВИ... 24.11.2018 По синоќешното свечено отварање на Карамановите поетски средби во Центарот за култура ,,Ацо Караманов", денес библиотека... Види детали
16-11-2018| Освоено трето место на Републичкиот на... 21.11.2018 На 16.11.2018 година во Домот на културата „Илинден“ во Демир Хисар се одржа деветнаесеттиот Републички натпревар „Млади... Види детали
17.11.2018| Заврши единаесеттиот „Саем на книга 20... 18.11.2018 Заврши единаесеттиот по ред саем на книга, кој што Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ од Радовиш, го орг... Види детали
06-11-2018| Општински натпревар Млади библиотекари... 06.11.2018 Денес во просториите на Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ од Радовиш се одржа деветнаесеттиот по ред оп... Види детали
03-11-2018| Промоција на книгата Светот на Елена 05.11.2018 Општинска народна библиотека „Браќа Миладиновци“ Радовиш на 3 (трети) ноември во присуство на голем број гости ја промо... Види детали
04-10-2018| Библиотеката ја одбележа светската нед... 04.10.2018 Светската недела на детето, која започнува секој прв понеделник во месецот октомври во сите земји во светот, Општинската... Види детали
Види ги сите нови вести