Афористичка вечер: ,,Мудроста на вековите"

Летната сцена во Етнолошката збирка при Центарот за култура ,,Ацо Караманов" синоќа беше место за дружење на автори на афоризми и народни мудрости со љубители на истите.

Во вечерта насловена како ,,МУДРОСТА НА ВЕКОВИТЕ", афоризми, поговорки и хумореска поврзани со нашето секојдневие презентираа афористичарите Ристо Филчевски, Ацо Ѓорѓиев и Ѓорѓи Панов и Славчо Атанасов, а уводничар беше Иван Котев.

Галерија

Поврзани вести