• images/Biblioteka/banners/Untitled-1.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-2.png
  • images/Biblioteka/banners/Untitled-3.png

Следете не на Facebook  

   

Кој е онлајн  

Има еден гостин присутни.

   

ПРОГЛАСЕНИ ПОБЕДНИЦИТЕ НА НАГРАДНИОТ КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА НА ТЕМА: ,,МАЈКАТА НАЈУБАВИОТ ЦВЕТ ВО ДОЛИНАТА НА МОЕТО ДЕТСТВО"

Детали


Во чест на Меѓународниот ден на жената - Осми март, денес во Општинската народна библи
отека ,,Браќа Миладиновци" - Радовиш објавени и прогласени беа резултатите од наградниот конкурс за најдобра литературна творба на тема: ,,Мајката најубавиот цвет во долината на моето детство". 

На конкурсот, со свои творби се јавија 45 ученици од основните училишта во општините Радовиш и Конче од кои првото место и припадна на ученичката Верче Атанасова од VII-3 одделение при ООУ ,,Крсте Петков-Мисирков" во Радовиш. Второто место го поделија учениците Маја Ужевска од VII-2 одделение при ООУ ,,Крсте Петков - Мисирков" во Радовиш и Стефани Јованова од V одделение од ООУ ,,Коста Рацин" од село Подареш. Треттото место го поделија учениците Александар Јосифов од VIII-1 одделение при ООУ ,,Никола Карев" - Радовиш, Филип Николов од VI-1 одделение при ООУ ,,Орце Николов" од село Ињево и Сара Спасова од ОУ ,,Гоце Делчев" од село Конче. 

Инаку, наградените ученици, пред присутните ги презентираа своите авторски остварувања за што од библиотеката им беа врачени соодветни признанија и награди.

1185032_627159827355187_1653858258_n
1487374_627160100688493_2143143514_n
1606900_627160470688456_430771473_n
1901488_627160904021746_1669464348_n
1904198_627160360688467_398260237_n
1920171_627160590688444_2047577157_n
1978822_627161237355046_1608818799_n
1/7 
start stop bwd fwd

   
© Библиотека „Браќа Миладиновци“ - Радовиш, 2013